Zlínská juniorka po výborném ofenzivním výkonu porazila Dynamo Pardubice

Zlín v dnešním zápase přivítal na svém ledě Dynamo Pardubicem které bylo v tabulce pouze o dva body za ním. Týmu PSG se povedlo předvést kvalitní ofenzivní výkon a po šestí gólech porazit svého soupeře. Postupně se trefili Kolařík, Gazda, Strmiksa, Mikulec, Karafiát a Váňa.
15.kolo, pá 21.10.2016, zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Pardubice
6:2
(1:0, 2:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 11. Kolařík (Bainar, Procházka), 26. Gazda (Padrnos, Václavek), 32. Strmiska (Váňa, Stiksa), 42. Mikulec (Václavek, Karafiát), 53. Karafiát (Václavek, Padrnos), 57. Váňa (Václavek, Padrnos) – 31. Štefka (Trejbal), 40. Trejbal (Voskovec, Štefka). Rozhodčí: Pešina, Čech – Frodl, Zavřel. Vyloučení: 8:8 . Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 35:33. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 5:2, 6:2.

Huf – Kosorin, Schmied, Váňa, Procházka, Padrnos, Gazda, Kolařík – Fryšara, Hefka, Miko, Václavek, Mikulec, Karafiát, Bainar, Strmiska, Stiksa

Kulich – Rudy, Trejbal, Žouželka, Kučera, Šklíba, Zukal, Mert – Roubal, Hoskovec, Martinec, Dušek, Voženílek, Rohlík, Syrovec, Kaut, Štefka, Bureš

Úvod zápasu patřil hostům z Pardubic, kteří si za svou aktivní hru vybojovali v páté minutě první přesilovou hru. Za krosček byl totiž vyloučen Bainar. Domácí celek však oslabení bez větších problému zvládl a nedopustil tak změnu skóre. Poté převzali otěže utkání junioři Zlína, kteří byli lepším celkem a vybojovali si dokonce přesilovou hru, za podražení byl v polovině třetiny vyloučen Roubal. Zlín byl v útočném pásmu hodně aktivní a nakonec se zvládl prosadit Michal Kolařík, který po přihrávce Bainara trefil volné místo brány Kulicha. Hned o pár sekund později mohlo Dynamo vyrovnat, ale Kautovu střelu dokázal Huf reflexivně zalehnout a zamezit mu tak ve skórování. Zlín však pokračoval v aktivním pojetí hry a v patnácté minutě hrál další přesilovou hru. Ta se mu ale nepovedla a skóre se tak neměnilo. Minutu před koncem byl vyloučen Mikulec za faul kolenem, ale i tato přesilovka zůstala nevyužita, do šaten se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí celek.

Ve druhé třetině nás čekalo hodně ofenzivní představení, které odstartovala přesilovka Dynama. Hostující Voženílek se však při početní výhodě provinil vražením na hrazení a šlo se tak do čtyř. Hra 4 na 4 byla poměrně vyrovnaná, ale krátce poté, co začala přesilová hra Zlína, se provinil vysokou holí Rohlík, Zlín tak hrál přesilovku 5 na 3. Tu PSG sice nevyužilo, ale početní výhodu pěti proti čtyřem už ano. Daniel Gazda využil přihrávku Padrnose a vymetl horní růžek hostující brány. Zlínští junioři pokračovali v aktivní hře, ale byli to právě oni, kdo nakonec inkasoval. Matěj Štefka se totiž nejlépe zorientoval před bránou a z dorážky v polovině třetiny překonal bezmocného Hufa. Domácí celek se však nevzdal a hned o minutu později opět navýšil své vedení Petr Strmiksa našel volné místo mezi ramenem Kulicha a spojnicí tyčí. V 36. minutě se hnali domácí do přečíslení dva na jednoho, ale Václavek nedokázal procedit puk na volného1 spoluhráče. Hned z protiútoku mohl korigovat skóre Dušek, avšak byl hákován a zahrával tak trestné střílení. V něm se předvedl Huf, který přečetl bekhendový blafák a dokázal včas sklapnout betony. Na konci třetiny byl vyloučen za podražení Karafiát a chvíli po něm Kaut za hákování. Hráče tak čekala opět hra 4 na 4. Tu lépe zvládli hostující hokejisté, konkrétně Ondřej Trejbal, který si šikovně sjel do mezikruží a přesnou střelou k pravé tyči nedal Hufovi šanci. Po divoké třetině tak svítil stav na světelné tabuli 3:2 pro Zlín.

A domácí celek pokračoval v dobrém výkonu i na začátku třetí třetiny, kdy znova zahrával přesilovku 5 na 3. Ta dopadla stejně jako ta první, nebyla tedy využita, ale v početní výhodě 5 na 4 se už domácí prosadili Jan Mikulec se zapsal mezi střelce po parádním forhendovém blafáku. Zlínští junioři pokračovali v dobrém výkonu a v 47. minutě za to byli odměněni další přesilovou hrou, tu nevyužili a krátce po jejím skončení byl navíc vyloučen Stiksa za podražení. Pardubice však nabídnutou šancí pohrdly a nevytvořily si žádnou větší šanci. A tak přišel trest. V 53. minutě se dostali zlínští junioři do přečíslení, které po přihrávce Jana Václavka využil Jiří Karafiát, jenž odkrytou klec bez problémů trefil. O pár minut později byl vyloučen Kosorin za krosček a Pardubice si dokázaly vytvořit obrovskou šanci. Hosté však během pár vteřin dvakrát pouze nastřelily tyč. Znova tak zafungovala staré pravidlo ,,nedáš-dostaneš“. Do úniku se v oslabení dostal Václavek s Vladimírem Váňou, jenž se dostal k odraženému puku a pojistil vítězství Zlína.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Chválím hráče za předvedenou hru. Udělali jsme dobrý výsledek, vypadá jednoznačně, ale rozhodně utkání takové nebylo. Jsme rádi, že jsme porazili soupeře, který je v tabulce těsně za námi. Nyní nás čeká boj o play-off.

Richard Král (Dynamo Pardubice): Zlín vyhrál zaslouženě. Lépe se pohybovali, lépe bruslili, byli důraznější v osobních soubojích. Utkání také rozhodly přesilové hry, které Zlín zahrál lépe než my a po zásluze vyhrál.